angle-top sound-loud-filled

Inchide

Pescuitul stationar cuprinde doua stiluri principale care pot fi abordate cu echipament dedicat pescuitului lansat: pescuitul la feeder si pescuitul la match, fiecare avand nevoie de lansete specializate.

Lansetele de match reprezinta alegerea predilecta a pescarilor pasionati de competitii si de pescuitul fin, unde precizia pescuitului si abordarea delicata sunt esentiale.

Pe BigFish.ro veti gasi o vasta selectie de lansete de feeder, de la producatori consacrati, lideri in domeniu: Drennan, Preston Innovations, Matrix Fishing, Zebco, Daiwa, Brain, Spro, Garbolino, Shimano, Trabucco, Maver, Colmic si multi altii. 

Aceste lansete sunt concepute pentru a oferi o actiune de varf sensibila, capabila sa manevreze momeala cu o precizie extraordinara, totodata fiind suficient de robuste pentru a face fata luptei cu pestii de dimensiuni medii si mari. Diferenta majora fata de alte tipuri de lansete sta in lungimea si in actiunea lor, care permit aruncari lungi si precise, esentiale in pescuitul la match.

Materialul predominant folosit in constructia lansetelor de match este, similar lansetelor de feeder, fibra de carbon. Acest material confera lansetelor o combinatie ideala de usurinta si rezistenta, facilitand aruncari repetate fara o oboseala semnificativa a bratului. Lungimea acestor lansete variaza in mod obisnuit intre 3.6 si 4.5 metri, lungimile mai mari fiind preferate pentru a atinge distantele necesare in concursurile de pescuit sau in cautarea locurilor de hrana indepartate.

Un aspect cheie al lansetelor de match este echilibrul perfect intre flexibilitatea varfului si puterea sectiunii medii si a butucului. Aceasta combinatie asigura nu doar o buna prezentare a momelii, dar si capacitatea de a controla si de a obosi pestele in timpul drill-ului. Actiunea lansetei, de obicei clasificata ca fiind de la moderata la rapida, este cruciala pentru a asigura o recuperare eficienta a liniei si pentru a gestiona lupta cu pestele cu maxima eficienta.

Ergonomia si designul manerului lansetei de match sunt, de asemenea, adaptate pentru confortul maxim al pescarului. Manerele din corc sau din materiale compozite ofera o prindere ferma si confortabila, esentiala in competitiile de lunga durata sau in sesiunile de pescuit prelungite. Totodata, manerul trebuie sa permita o manipulare usoara a lansetei, facilitand aruncarile precise si manevrarea lina a echipamentului.

Pentru pescarul modern, lanseta de match nu este doar un instrument, ci o extensie a propriei abilitati, un mijloc prin care precizia, delicatetea si pasiunea pentru pescuit se unesc intr-o armonie perfecta. Fie ca participati la competitii sau pur si simplu va bucurati de placerea pescuitului in ape linistite, o lanseta de match de inalta calitate poate transforma o zi obisnuita pe malul apei intr-o experienta memorabila si plina de succes.