angle-top sound-loud-filled

Inchide

Pescuitul stationar cuprinde doua stiluri principale care pot fi abordate cu echipament dedicat pescuitului lansat: pescuitul la feeder si pescuitul la match, fiecare avand nevoie de lansete specializate.

Pe BigFish.ro veti gasi o vasta selectie de lansete de feeder, de la producatori consacrati, lideri in domeniu: Drennan, Preston Innovations, Matrix Fishing, Guru, Daiwa, Brain, Spro, Garbolino, Shimano, Maver, Colmic, Trabucco, Nytro si multi altii. 

Lansetele de feeder sunt concepute pentru a detecta si a transmite cele mai fine intepaturi, avand varfuri interschimbabile care variaza in sensibilitate.

Lungimea acestor lansete poate varia intre 3 si 4.2 metri, adaptandu-se diferitelor conditii de pescuit si preferinte personale.

Lansetele de feeder reprezinta o alegere excelenta pentru pescarii ce doresc sa combine tehnica si precizia cu placerea pescuitului. Aceste lansete sunt special concepute pentru a oferi o sensibilitate remarcabila, permitand detectarea chiar si a celor mai subtile muscaturi. Datorita varfurilor interschimbabile, pescarul are posibilitatea de a ajusta lanseta in functie de conditiile de pescuit si de tipul de peste vizat.

De la varfuri ultra-sensibile, perfecte pentru zilele calme si pesti mici, pana la varfuri mai rigide, ideal pentru conditii de vant sau pentru detectarea muscaturilor de la distanta, lansetele de feeder ofera o versatilitate de neegalat.

Constructia lansetelor de feeder este un alt aspect esential. Majoritatea sunt fabricate din fibra de carbon, oferind o combinatie perfecta intre greutate redusa si rezistenta la stres mecanic. Acest material permite o transmitere excelenta a vibratiilor de-a lungul lansetei, asigurand ca nicio muscatura nu trece neobservata. In plus, fibra de carbon contribuie la durabilitatea lansetei, facand-o rezistenta la impact si la uzura obisnuita.

Lungimea lansetelor de feeder variaza semnificativ, adaptandu-se nevoilor specifice ale pescarilor si ale locatiilor de pescuit. Modelele mai scurte sunt ideale pentru pescuitul in ape mai mici, cum ar fi canalele sau iazurile, unde precizia este cheia. Pe de alta parte, lansetele mai lungi sunt preferate pentru lacurile mari sau raurile cu curs rapid, unde este nevoie de aruncari la distante mari pentru a ajunge la locurile promitatoare.

Ergonomia manerului este un alt factor important. Lansetele de feeder sunt echipate adesea cu manere confortabile, fabricate din materiale precum pluta (cork in engleza) sau EVA (spuma sintetica densa), care asigura o prindere ferma si confortabila pe durata intregii zile de pescuit. Aceste manere sunt proiectate sa reduca oboseala mainilor si sa ofere un control maxim in timpul luptei cu pestele.

In concluzie, lansetele de feeder sunt un instrument esential pentru pescarul modern, oferind flexibilitate, sensibilitate si putere. Indiferent daca sunteti un pescar experimentat in cautarea unui avantaj competitiv sau un incepator dornic sa exploreze placerea pescuitului stationar, o lanseta de feeder de calitate este o investitie care imbunatateste semnificativ experienta pe apa. Alegerea corecta a lansetei va va permite sa va bucurati de fiecare moment petrecut pescuind, transformand o simpla zi de pescuit intr-o aventura memorabila.