angle-top sound-loud-filled

Inchide

Lansetele de spinning constituie principalul tip de lanseta folosit in pescuitul modern la pesti rapitori. Recunoasteti usor lansetele de spinning prin faptul ca se folosesc echipate cu mulinete cu tambur fix, acestea purtand si numele de mulinete de spinning.

Pe BigFish.ro veti gasi o vasta selectie de lansete de spinning de la producatori consacrati, lideri in domeniu: Shimano, Daiwa, Megabass, Jackall Bros, Favorite Fishing, Sportex, RTB Refuse To Blank, Abu Garcia, Team Dragon, Select Tackle, GraphiteLeader, Major Craft, Pontoon21, TailWalk, Tict, Westin, Yamaga Blanks  si multi altii. 

Aceste lansete sunt proiectate sa ofere o actiune precisa si rapida, esentiale pentru manipularea eficienta a nalucilor artificiale si pentru a induce atacuri din partea pestilor vizati. Cu o varietate larga de lungimi, de la compacte (1.8 metri) pana la modele mai lungi (3.0 metri), lansetele de spinning acopera o gama extinsa de tehnici si stiluri de pescuit, de la pescuitul tip jigging la pescuitul cu voblere sau la pescuitul cu spinnerbaits.

Materialul din care sunt fabricate aceste lansete, de obicei fibra de carbon sau o combinatie intre fibra de carbon si fibra de sticla, ofera un echilibru optim intre greutatea redusa si rezistenta la solicitari. Aceasta combinatie asigura nu doar o manevrabilitate superioara, ci si capacitatea de a absorbi socurile generate de lupta cu pestii, reducand astfel riscul de rupere a lansetei sau de pierdere a pestelui.

Un aspect esential al lansetelor de spinning este sensibilitatea lor. Aceasta permite pescarilor sa simta chiar si cea mai usoara atingere a nalucii, oferind astfel posibilitatea de a raspunde rapid si de a intepa eficient pestele. In plus, actiunea lansetei, care poate varia de la moderata la foarte rapida, este cruciala pentru tipul de naluca utilizata si pentru stilul de pescuit. Actiunile mai rapide sunt preferate pentru nalucile care necesita o manevrare energica, in timp ce actiunile mai moderate sunt ideale pentru tehnici de pescuit care necesita o prezentare mai subtila a momelii.

Designul si ergonomia manerului lansetei de spinning sunt, de asemenea, adaptate pentru a maximiza confortul si controlul in timpul pescuitului. Manerele din pluta (cork, in engleza) sau EVA ofera o prindere confortabila si sigura, esentiala in timpul aruncarilor repetate sau a luptei cu pesti mari. Inelele de ghidaj de inalta calitate asigura o alunecare lina a firului, reducand frictiunea si permitand aruncari mai lungi si mai precise.

In concluzie, lanseta de spinning este un instrument indispensabil in arsenalul oricarui pescar pasionat de capturarea pestilor rapitori. Versatilitatea, sensibilitatea si puterea acestei lansete ofera o experienta de pescuit superioara, permitand pescarilor sa exploreze si sa se bucure de diverse tehnici si locatii de pescuit.

Alegerea unei lansete de spinning de calitate este o decizie inteligenta care poate transforma o simpla zi de pescuit intr-o aventura de neuitat plina de capturi impresionante.