angle-top sound-loud-filled

Inchide

Incepand cu anii '50 in Marea Britanie, pescuitul la crap a cunoscut o adevarata reinventare, punandu-se bazele a ceea ce, in mod universal, este recunoscut astazi drept carpfishing-ul modern.

Astfel, pescuitul crapului a devenit o adevarata arta, cerand echipamente specializate pentru a maximiza sansele de succes. Lansetele folosite pentru capturarea crapilor trofeu urmariti de pescarii moderni sunt proiectate sa faca fata provocarilor specifice acestui stil de pescuit, oferind combinatia perfecta de putere, echilibru si durabilitate.

Pe BigFish.ro veti gasi o vasta selectie de lansete de fpescuit la crap, de la producatori consacrati, lideri in domeniu: Shimano, Daiwa, Fox, Nash Tackle, Free Spirit, Century, Select Baits, Prologic, Greys si multi altii.

O caracteristica esentiala a lansetelor de crap este lungimea, acestea variind de obicei intre 3.6m (12 ft) si 3.9 m (13 ft), permitand aruncari la distante mari, deseori cu greutati considerabile, dar si manevrarea sigura a pestilor in timpul luptei. Exista si variante mai scurte, intre 2.75 m (9 ft) si 3.35 m (11 ft), insa acestea au aplicatii speciale: pescuit tip stalking (este un pescuit mobil, in continua cautare a pestelui aflat in aproprierea malurilor) sau pescuitul din barca, unde o lanseta scurta faciliteaza manevrarea.

Testul de curbura (TC), este exprimat in livre (lbs) si indica forta necesara pentru a incarca lanseta sub presiunea greutatii, fiind un factor crucial in alegerea lansetei potrivite. Cele mai populare valori ale testului de curbura sunt  2.5, 2.75, 3.0, 3.5, 3.75 si 4 lb.

De asemenea, exista lansete specializate pentru nadire, mai puternice, cu teste de curbura care variaza intre 4.5 - 8 lb, adaptate greutatilor mari. In nadire se folosesesc rachete de nadire, Spomb-uri, catapulte si diverse alte accesorii utile in aruncarea nadei la distanta.

Materialele moderne, precum fibra de carbon de inalta rezistenta, asigura o combinatie ideala de usurinta si rezistenta, permitand pescarilor sa lupte cu incredere chiar si cu cei mai mari crapi.

Lansetele de crap sunt, fara indoiala, o parte esentiala in echipamentul pescarului de crap pasionat, si un ajutor de nadejde in drumul catre captura de neuitat.